Să auzi cum crește iarba este un proiect de monitorizare a ierbii care implică crescătorii de animale. Măsoară săptămânal cantitatea de iarbă.
Gestionarea Pajiștilor

Să auzi cum crește iarba

Să auzi cum crește iarba

Să auzi cum crește iarba” este un proiect Pajiști.ro de monitorizare a ierbii care implică, deocamdată, 10 fermieri crescători de vaci de lapte.

Acești fermieri măsoară săptămânal, pe tot parcursul sezonului de pășunat, cantitatea de iarbă obținută de pe pășune. La fiecare două săptămâni, fiecare fermier trimite mostre de iarbă pentru analize. Pe tot parcursul sezonului de vegetație aceste date oferă o sursă valoroasă privind creșterea și calitatea ierbii, în baza lor putând oferi sfaturi de gestionare a pășunilor. Datele vor oferi estimări ale creșterii ierbii pe 7 și 14 zile. De asemenea, am reușit să-i convingem pe cei 10 să ne furnizeze date și despre cantitatea și calitatea laptelui muls în acest interval.

Ne dorim să extindem acest proiect macăr la un număr de 40 de fermieri, căte unul pe fiecare județ. Dar cu căt mai multe date, cu atât mai bine! Vă așteptăm alături de noi, fie că aveți vaci de lapte, vaci de carne, ovine sau caprine!

La acest moment proiectul se desfășoară pe bază de voluntariat. Aproape. Reușim să recompensăm fermierii participanți la proiect cu un amestec de trifoi roșu, alb și hibridum pentru supraînsămânțarea unui hectar de pășune. Atât putem, atât facem!

De ce este important proiectul?

Pajiștile sunt o parte extrem de importantă a zootehniei românești. Este vital să ne asigurăm că pășunile și fânețele sunt utilizate eficient pentru a produce furaje de calitate.

Potențialul de producție și utilizare a ierbii trebuie să ne ofere un avantaj competitiv esențial față de multe alte regiuni de creștere a animalelor din Europa. Cu toate acestea, împreună trebuie să lucrăm la îmbunătățirea productivității pășunilor și fâneșelor din România, de la nivelurile actuale de producție să ajungem la Pajiștide10!

Îmbunătățirea gestionării pășunilor este un factor cheie al profitabilității creșterii animalelor, fiecare tonă de SU (aproximativ 5 to de iarbă) suplimentară obținută pe hectar contribuind la bugetul familiilor dumneavoastră.

Pentru întrebări vă rugăm să sunați la 0720488504 sau trimiteți un e-mail la contact@agrimasat.ro.

Related posts

Leave a Comment